Kleine Verrichtingen

Chirurgische verrichtingen

U kunt bij de huisarts terecht voor chirurgische ingrepen. U krijgt eerst een consult van 10 minuten, waarin de huisarts de afwijking beoordeeld. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze wordt in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal 30 minuten in beslag.

  • Behandeling van een ingegroeide teennagel
  • Verwijderen van moedervlekken
  • Verwijderen van talgkliercystes en vetbulten
  • Verwijderen/bevriezen van wratten
  • Verwijderen/bevriezen van fibromen en andere huiduitstulpingen

Ontstekingsremmende injecties

Ontstekingsremmende injecties kunnen snel en effectief werken bij bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup of de schouder, maar ook bij slijtage klachten van sommige gewrichten. Tijdens een consult beoordeelt de huisarts eerst of een injectie zinvol kan zijn. Daarna worden ontstekingsremmende medicijnen besteld en wordt er een afspraak gemaakt voor het geven van de injectie.

Spiraaltje plaatsen/verwijderen

Een spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat in de baarmoeder wordt geplaatst en op die manier gedurende vijf jaar een zwangerschap voorkomt. U kunt dit in onze praktijk laten plaatsen. Eerst krijgt u een consult van 10 minuten, waarin de huisarts met u de procedure bespreekt en zo nodig kweken afneemt. Daarna wordt er een afspraak van 30 minuten ingepland voor het plaatsen van het spiraaltje.
Het laten verwijderen van een spiraaltje gaat meestal sneller. U kunt hier een normale 10-minuten-afspraak voor maken. Meer informatie over het spiraaltje: www.thuisarts.nl/spiraaltje.

Implantatiestaafje plaatsen/verwijderen

Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat drie jaar kan blijven zitten. Het is 4cm lang en 2mm dik en wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht, waar het een hormoon afgeeft en zo een zwangerschap voorkomt. Het implantatiestaafje kan in onze praktijk worden geplaatst onder plaatselijke verdoving. U krijgt eerst een consult van 10 minuten waarin de procedure wordt besproken en het implantatiestaafje wordt besteld. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten gepland voor het plaatsen van het staafje. Het verwijderen van het staafje gebeurt eveneens onder plaatselijke verdoving en neemt 20 minuten in beslag. Meer informatie over het implantatiestaafje: www.thuisarts.nl/implantatiestaafje.